C

Chifteluțe cu sos în stil italian

Chifteluțe cu sos în stil italian

Am făcut aceste chifteluțe cu sos în stil italian fără să mă inspir dintr-o rețetă anume, de aici și titlul. Au apărut în ultima vreme indicații pe diverse site-uri pentru prepararea chifteluțelor de la Ikea. Foarte bune și acestea la fel cum foarte bune sunt chifteluțele în stil nemțesc a căror rețetă o găsiți AICI.

Ce au comun chifteluțele cu sos în stil italian făcute de mine cu celelalte este prezența sosului. La cele suedeze există smântâna, la cele nemțești muștarul, la rețeta de astăzi sosul va fi unul rapid de ciuperci de pădure.

Chifteluțele însoțite de sos sunt aproape pe gustul tuturor și cred că e păcat să rămânem la clasicele chiftele marinate cu sos de roșii.

Modul de preparare propus de mine astăzi diferă puțin de cel clasic românesc atât în ceea ce privește condimentarea cât și în privința prăjirii. Vom folosi în compoziție și un pic de brânzeturi cu gust decis, oregano alături de pătrunjel și ne vom ajuta de pesmet pentru a obține o crustă crocantă și aromată.

Chifteluțe cu sos în stil italian

Acestea fiind spuse să trecem la rețeta de:

CHIFTELUȚE CU SOS ÎN STIL ITALIAN

Chifteluțe cu sos în stil italian

  • Porții: 4
  • Dificultate: usor
  • Listare

recipe-image image=”https://costinbarbut.ro/chiftelute-cu-sos-in-stil-italian/”

Ingrediente

500 g de carne amestec vită-porc

1 ceapă

2 ouă

100 g firimituri de pâine

2 linguri parmezan ras

2 linguri de cașcaval afumat – provolone affumicato e ideal

2 linguri de pătrunjel tocat

1 lingură de oregano uscat

100 g pesmet pentru crustă

o mână de hribi cuburi sau amestec de ciuperci de pădure decongelate

1 cățel de usturoi

200 ml smântână de gătit

ulei de măsline

sare și piper

Indicații

  1. Tocați mărunt ceapa și pătrunjelul, radeți brânzeturile, mărunțiți firimituri de pâine.
  2. Amestecați carnea cu ceapa, pătrunjelul, ouăle, firimiturile de pâine, pătrunjelul, oregano și brânzeturile. Condimentați cu sare și piper și frământați bine cu mâna. Dați la frigider pentru măcar 30 de minute.
  3. Decongelați cuburile de hribi sau de ciuperci amestec. Dacă aveți ciuperci de pădure proaspete e minunat.
  4. Faceți din carne chifteluțe rotunde și tăvăliți-le prin pesmet.
  5. Încingeți uleiul la 180 de grade Celsius într-o crăticioară mică și înaltă. Când introduceți în ulei coada unei linguri de lemn, în jurul acesteia trebuie să apară repede bule mici asemănătoare cu o spumă.
  6. Prăjiți-le, în baie de ulei cât să le acopere și scoateți-le pe șervete de hârtie absorbantă. Nu puneți multe dintr-o dată pentru că temperatura uleiului va coborî brusc și nu ies bine.
  7. Căliți ciupercile într-o crăticioară cu ulei de măsline alături de un cățel de usturoi întreg și zdrobit. Condimentați cu sare și piper.
  8. Când ciupercile capătă culoare, adăugați smântâna de gătit, mai lăsați 2- 3 minute la foc mic să capete aromă și pasați totul foarte fin cu un blender vertical. Dacă nu aveți, turnați conținutul în blender normal și amestecați.
  9. Puneți sosul și chifteluțele într-o tigaie încăpătoare și încălziți împreună 1 minut fără să amestecați mult.

Acestea au fost chifteluțele în stil italian

Noi am ales să mâncăm aceste chifteluțe cu sos în stil italian alături de un cuscus preparat cu supă de legume. Se poate cu orez, paste, bulgur, quinoua sau pur și simplu cu pâine proaspătă.

Cu acest gust ușor afumat al chifteluțelor ne-am întâlnit prima oară la un local specializat pe lucruri fripte în ulei din Veneto. E subtil, dar schimbă cumva totul.

Până la urmă fiecare e stăpânul propriilor chifteluțe și pune în ele ce are chef. La fel și când vine vorba despre sos. Vă îndemn să vă urmați gustul și să vă creați propria rețetă de chifteluțe fabuloase fără frică.

CategoriesCarne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *