L

Linguine cu roșii cherry și mozzarella

Linguine cu roșii cherry și mozzarella

Iată o rețetă simplă, ieftină și extrem de gustoasă, un exemplu perfect pentru ceea ce înseamnă în bucătăria italiană ”cucina povera”, adică ”bucătăria săracului”, cum aleg eu să traduc.

Atunci când mâncarea aduce gust minunat și consistență din ingrediente puține, dar gătite în așa fel încât să atingă maximum de potențial, nu are rost să ne agităm excesiv.

Aceste paste sunt pentru cei cărora le place mozzarella un pic topită, aroma dulce de roșii parfumată cu usturoi și acel strop de picant care doar înviorează preparatul.

Tipul de paste nu este ales nici de data asta întâmplător. Linguinele seamănă la formă, dar mai ales la mușcătură cu tăiețeii noștri. Adăugând ingredientele de mai sus, rezultatul e unul cât se poate de satisfăcător.

Linguine cu roșii cherry și mozzarella

  • Porții: 2
  • Dificultate: usor
  • Listare

Ingrediente

160 g linguine de bună calitate

350 g roșii cherry

150 g mozzarella în zer propriu

4-5 frunze de busuioc

½ linguriță ardei iute uscat

1 fir de usturoi verde sau 1 cățel de usturoi

opț. un file de anșoa sărat

3 linguri ulei de măsline

sare, zahăr, piper

Indicații

  1. Spălați și tăiați roșiile cherry în jumătate și puneți-le într-un bol.
  2. Adăugați peste ele, usturoiul zdrobit și tocat, frunzele de busuioc rupte, sare și piper. Amestecați bine cu mâna și chiar stoarceți ușor roșiile. Pregătite în acest fel vor avea o aromă mult mai intensă.
  3. Puneți la fiert pastele în apă sărată care clocotește.
  4. În tigaie puneți uleiul de măsline, fileul de anșoa, care numai va săra și va aduce savoare fără miros de pește cum ați crede, și ardeiul iute. Lăsați o clipă să se încingă uleiul și adăugați roșiile.
  5. Condimentați cu un praf de sare și neapărat o linguriță rasă de zahăr.
  6. Țineți acest sos la foc mediu până sunt gata pastele. Spre final, culegeți cu un clește de bucătărie cojile de la roșii, dacă doriți.
  7. Adăugați peste sos un polonic de apă de la paste, amestecați, scurgeți pastele și puneți-le în sos. Amestecați temeinic 30 de secunde, opriți focul și adăugați bucățele de mozzarella. Acestea vor începe imediat să se topească de la căldura reziduală. Mai amestecați puțin și puneți în farfurii.
  8. Puteți decora cu busuioc, dar nu uitați să adăugați un fir de ulei de măsline bun. Acesta va intensifica aromele.

Zahărul se pune în sosurile de roșii pentru a contrabalansa aciditatea acestora. Dacă roșiile sunt foarte dulci cum sunt cele de bună calitate în miezul verii, un praf de zahăr e suficient.

După cum vă spuneam și la început, totul e gata într-un sfert de oră.

Sunt niște paste vesele, de vară, deci cer un vin alb sec cu tărie mică, dar musai rece.

Bucurați-vă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *