Despre Inspirația Italiană

De ce nu românească? Pentru că această lungă cale de la mâncăruri țărănești sărace, dar gătite cu grijă din ingrediente curate a dus bucătăria italiană la recunoașterea internațională de astăzi. Cumva, de la asta am pornit și noi. Ce ne lipsește? Eu zic că mai mult entuziasm, mai multă seriozitate și un NU mai hotărât când vine vorba de compromisul în agricultură.

MY FOOD PHILOSOPHY

Cred în principiile bucătăriei italiene și în profunzimile ei de dincolo de mâncărurile din meniul tipic de restaurant și cu aceeași putere cred în evoluția bucătăriei românești prin folosirea materiilor prime tradiționale de calitate excepțională, prin aplecarea spre cumpătare, prin interesul pentru o agricultură curată.

Pe acest blog veți găsi mâncăruri din ingrediente românești construite după principii ale bucătăriei sărace, rețetele italiene iubite de toată lumea, dar și cele mai puțin cunoscute.

Despre

Costin Bărbuț

Salutare! Sunt fotograf culinar și blogger. Născut în Alba-Iulia, crescut o vreme în Câmpulung Muscel, dar trăit cea mai mare parte din viață în Galați, m-am mutat acum șapte ani în Timișoara. De ce îți spun asta? Ca să râzi un pic, dar și ca să înțelegi că am stat cam prin toate bucătăriile regionale. Îmi place mult bucătăria românească, atât de mult încâ în 2015 am câștigat un an de internship la Adi Hădean cu o rețetă despre șunci și slănini făcute în casă.

În ultimii ani am făcut multă fotografie pentru restaurante, am ținut cursuri de fotografie culinară, am colaborat cu articole despre bucătăria tradițională românească la blogul Laurei Laurențiu, ocazie cu care am și descoperit în ea o caldă și extraordinară prietenă.

Într-un final, în 2019 m-am hotărât să-mi deschid acest blog din dragoste pentru mâncatul bun și echilibrat și pentru că fizic nu am mai reușit să lucrez în restaurantul italian foarte drag mie. De ce Inspirație Italiană, am scris în Manifestul acestui blog.

Gătesc, povestesc, fotografiez și împărtășesc aceste rețete cu tine din dragoste, așa încât sper să fim mai degrabă prieteni decât oameni care se ceartă. Sunt deschis la opiniile celor cu știință în ale bucătăriei și educație în conversație.

O zi frumoasă să ai!

Costin

Vrei să colaborăm?

Contact Me