Aici găsești oferta mea pentru fotografie culinară și administrarea paginii tale de Facebook și Instagram

De 30 de ani fotografiez cu bucurie

Ma numesc Costin Barbutz si am inceput sa fotografiez cu pasiune din 1988. De la unchiul meu am inteles importanta si poezia fotografiei, iar de la profesorul de fizica din scoala generala am dobandit cunostintele tehnice necesare realizarii unei imagini de calitate. Am incercat si sper ca am reusit sa pastrez aceste doua dimensiuni pana astazi si cred in continuare cu tarie ca fara oricare dintre ele nu se poate obtine un cadru memorabil.

Da, acum, in mod oficial sunt fotograf de produs specializat pe fotografia culinară și colaborez cu chefi și bloggeri importanți din România.

Bănuiesc că vrei să-ți faci o idee despre prețuri. Nu vreau să-ți explic și eu amănunțit de ce fotografia e în general mai scumpă decât te aștepți, iar cea culinară mai scumpă, să zicem decât cea de produs în general. Este vorba pe scurt despre echipament, care este foarte scump și trebuie schimbat la câțiva ani pentru că pur și simplu nu mai funcționează, soft-urile de prelucrare, știința acumulată în zeci de ani de lucru și lecturi de specialitate și timpul pe care îl ia realizarea fiecărei fotografii.

Dacă te uiți la activitatea ta și la ce venituri aștepți lunar comparativ cu anii de pregătire și compari cu fotografia specializată, poate nu o să ți se mai pară mari prețurile cerute pe piață. Oricum realizarea unei fotografii profesioniste este extrem de diferită de cea făcută cu entuziasm la nivel de amator.

Fotografie simplă culinară pe fundal alb sau colorat – 5,5 euro/foto

Fotografie simplă culinară pe fundal transparent(tifetare) – 7 euro/foto

Fotografie  cu setup simplu – 11 euro/foto

Fotografie cu setup complex – 12 euro/foto

Fotografie cu setup complex și preparat de mine – de la 20 euro/foto

Fotgrafiile cu setup sunt mai scumpe din două motive. În mod normal ar presupune să plătești separat un food designer. Cum din fericire pentru tine sunt și bucătar iar în această activitate am și aranjat ceva mâncare, mă ocup și de acest aspect avantajul de preț fiind la tine. Al doilea motiv este legat de timpul prelungit pe care îl ia o astfel de fotografie.

Administrarea profesionistă a unei pagini de facebook este o activitate complexă. Nu e suficient să postezi în fiecare zi ca să obții rezultate. Nu e suficient să ai un număr mare de like-uri la pagină sau la postări pentru a traduce asta în vânzări către clienți.

Pe de cealaltă parte firmele care vă promit Vom posta de 5 ori pe lună, îți vom aduce 1000 de fani deci cifra de afaceri va exploda sunt un soi de bătaie de joc.

O pagină bună și eficientă de social media trebuie să ofere o imagine omogenă și foarte personală a ideilor tale. Sigur faptele trebuie să fie pe potriva vorbelor. Deseori o pagină bine făcută și administrată te va face să-ți cristalizezi și mai bine direcțiile.

Reclama plătită, target-area clienților e bine să o lași întotdeauna pe mâna unui profesionist.

Poate ai auzit de orele de maximă audiență la care ar trebui să postezi. Știai că și acestea sunt un mit și că lucrurile sunt mult mai nuanțate.

Trebuie să ai alături pe cineva capabil să-ți transforme ideile în fapte și nu de o firmă care administrează mecanic câteva zeci de pagini. Angajatul care îți va scrie textele care te reprezintă ar trebui să fie nu numai un bun comunicator, ci și un bun prieten al afacerii tale. Ideal ar fi să fie capabil de scris creativ la nivel filologic, din păcate deseori firmele au pe acest post persoane absolut terne cu limbaj de lemn.

Ajungând la fotografiile de la postările tale, sper că ești convins că pozele ”împrumutate” creează deseori probleme de imagine ireparabile. O agenție cu fotograf angajat îți va pune pe masă niște prețuri pentru care deseori nu ești pregătit nici măcar psihologic. Nu vreau să-ți mai spun și că respectivul fotograf e de obicei unul de evenimente, extraordinar pe nișa lui, dar aiuritor de nepregătit când vine vorba despre fotografia culinară.

Înainte de a-ți comunica tariful meu îți mai spun că nu administrez niciodată mai mult de 3 pagini simultan. Pe lângă asta îți arăt și un calcul. Numai fotografiile pentru 5 postări pe săptămână, cu deplasare la restaurantul tău te-ar costa la cel mai mic preț posibil

6 x 20 euro = 120 euro

la care se adaugă prețul deplasării.

Tariful meu pentru administrarea paginii tale de facebook este de 270 de euro fără taxe incluse, în cazul meu acestea sunt 10%. Ai incluse fotografiile, deplasările, textele, analizele și întreaga mea atenție.

Mă poți contacta:

Email: costinbarbutz@yahoo.com

Telefon: 0722171325