T

Tortellini cu mazăre și mentă

Tortellini cu mazăre și mentă

Tortellini cu mazăre și mentă. Cum gătești tortellini sau tortelloni pe care îi tot vezi pe rafturile magazinelor? Sunt extrem de multe rețete extraordinare, iar aceasta este una dintre ele. Este extraordinară combinația de dulce cu sărat pe de o parte, iar pe de alta, mazărea și menta împreună sunt atât de potrivite încât au devenit un clasic în bucătăria internațională.

Ce sunt tortellini și tortelloni

Tortellini și tortelloni alături de alte feluri de paste sunt în fapt aluat umplut cu diverse ingrediente sau combinații de ingrediente. În Italia, orice gospodină, ”gospodin” sau restaurant care se respectă îi face în casă. Atunci când ai crescut cu această poveste nu ți se par greu de făcut, dar dacă la tine nu e cazul, nu te întrista! Cele mai prestigioase firme italiene îi oferă refrigerați și dacă întâmplător nu dai de etichete celebre, uite-te doar la ingredientele scrise pe ambalaj. Dacă lucrurile par în regulă, cumpără-i fără frică!

Tortellini cu mazăre și mentă

 • Porții: 2
 • Dificultate: usor
 • Imprimare

Ingrediente

 • 400 g tortellini cu brânză
 • 50 g unt
 • 200 g mazăre proaspătă sau congelată
 • 50 g parmezan sau Grana Padano
 • 1 ceapă mică
 • 8 frunze mari de mentă
 • o răzătură de nucșoară
 • sare, piper, ulei de măsline

Indicații

 1. Toacă mărunt ceapa și pune-o în tigaie împreună cu untul la foc mic. Adaugă-i un praf mic de sare.
 2. Când ceapa s-a înmuiat, 3-5 minute, adaugă mazărea și apă sau supă fierbinte cât să o acopere. Dacă e proaspătă se fierbe în 5 minute, dacă e congelată, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 3. Când mazărea e fiartă, oprește două linguri de boabe întregi și toarnă restul într-un blender. Rade nucșoară după gust, adăugă menta și parmezanul, un praf de piper de preferat alb. Transformă totul într-un piure fin.
 4. Fierbe tortellini sau tortelloni în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
 5. Răstoarnă conținutul blender-ului înapoi în tigaie împreună cu boabele de mazăre întregi și reglează consistența adăugând din apa de la paste până obții un sos cremos, curgător.
 6. Adăugă pastele în sos și amestecă bine.
 7. La servire mai poți adăuga brânză, mentă și câteva picături de ulei de măsline extravirgin.


Tortellini cu mazăre și mentă

Recomandarea oricărui italian care se ia foarte în serios este să prepari sosurile de mazăre doar în sezon, cu ingredient proaspăt. Stai liniștit, nici ei nu fac mereu ce spun, de-aia ne înțelegem atât de bine. Poți să faci aceste paste oricând cu mazăre congelată.

Cât de bună e mazărea congelată

În mod normal, legumele congelate sunt de calitate foarte bună. Datorită procesului de înghețare în anumite condiții de prospețime urmărite de organisme naționale de supraveghere astfel de produse sunt mai sănătoase decât cele ”proaspete” din supermarket. Acestea din urmă sunt de foarte multe ori stropite cu substanțe chimice menite să le prezerve o perioadă nenatural de lungă, deseori în cantități periculoase pentru sănătate.

Atenție însă, nu toate legumele congelate sunt bune! Dacă vorbim despre cele ambalate în pungi de plastic acestea se pot verifica prin pipăire. Dacă simți conglomerate, mai ales de dimensiuni mai mari, produsul nu a fost transportat sau manipulat corespunzător și la un moment dat s-a dezghețat. Nu e vina producătorului, dar … e compromis. În cazul celor ambalate în carton, dacă respectiva cutie are urme de umezeală, deteriorări care arată că a fost udă, iarăși nu e bine.

Din păcate, consumatorul român nu este informat despre aceste aspecte în minunatul spațiu mediatic autohton și dacă stau să mă gândesc bine la câte astfel de lucruri știu, pot să îi suspectez că o fac cu intenție.

Lăsând la o parte supărările te îndemn să îți alegi cu grijă toate ingredientele.

Vrei să mănânci bine? Pune mâna și gătește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *