A

Aripioare condimentate și cartofi zdrobiți la cuptor

Aripioare condimentate cu cartofi zdrobiți

De ce aripioare condimentate și cartofi zdrobiți la cuptor? Toți iubim aripioarele de pui și sunt foarte multe moduri de preparare și condimentare. Pot fi prăjite în baie de ulei, fripte pe grătar sau preparate în cuptor. Pot fi marinate în diverse lichide condimentate, pot avea un strat gros de aluat la suprafață sau unul subțire. Pot avea un strat final dulce și lipicios. Pentru varianta din urmă aveți rețeta AICI.

Astăzi vă dau rețeta unor aripioare cu gust unic și proaspăt, ușor de făcut însoțite de niște cartofi cuceritori și un mujdei slab din usturoi verde.

Aripioare la cuptor condimentate

Alegerea mea de astăzi este condimentarea uscată. Am ales 3 condimente cu aromă complementară însoțite de sare, piper și un strop de ardei iute uscat.

Aripioare condimentate cu cartofi zdrobiți

Semințele de fenicul pe care le găsiți fie în supermarket, fie la magazinele naturiste sunt rude de gust cu anasonul și țelina, aroma lor fiind deosebit de apreciată în Italia unde se folosesc atât în condimentarea cărnii proaspete cât și în mezeluri. Le găsiți și ONLINE.

Semințele de coriandru le găsiți la orice raft de condimente. Au gust de pătrunjel completat de o notă răcoritoare.

Al treilea condiment este praful de scorțișoară. Utilizată în cantități mici adaugă doar ”căldură” gustului fără să lase simțită aroma specifică.

Cum pe restul le cunoașteți, zic să trecem la treabă.

Aripioare condimentate în stil italian, ușor de făcut.

Aripioare condimentate și cartofi zdrobiți la cuptor

  • Porții: 2
  • Dificultate: usor
  • Imprimare

Ingrediente

  • 1 caserolă de aripi de pui
  • 2 lingurițe semințe de fenicul
  • 2 lingurițe semințe de coriandru
  • ½ linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de piper proaspăt măcinat
  • Ardei iute uscat după gust. 1 linguriță pentru mine.
  • 6-8 cartofi mici
  • 1 usturoi verde
  • ulei
  • sare, piper, boia dulce

Indicații

  1. Se pun cartofii bine spălați la fiert în coajă în apă clocotită cu puțină sare pentru 30 de minute.
  2. Între timp, zdrobiți semințele de fenicul și coriandru împreună cu ardeiul iute uscat într-un mojar sau o râșniță. Puneți-le într-o pungă încăpătoare împreună cu sarea, piperul și scorțișoara. Puneți în pungă aripile curățate de resturi de fulgi, închideți punga și agitați foarte bine. Condimentele trebuie să se distribuie uniform pe aripioare. Lăsați la o parte până sunt gata cartofii.
  3. Între timp, tăiați și zdrobiți un fir de usturoi verde cu un praf de sare. Adăugați câte puțin ulei și frecați bine ca la orice mujdei. Puteți să opriți deoparte o linguriță pentru un sos rapid pe bază de smântână. Vă dau rețeta la finalul postării.
  4. Când cartofii sunt fierți, dați drumul cuptorului la 200 de grade să se încălzească bine.
  5. Într-o tavă cu hârtie de copt distribuiți cartofii, turtiți-i ca în imagine și condimentați-i ușor cu sare, piper și boia. Printre ei puneți aripioarele care își vor lăsa grăsimea bună pe cartofi. Stropiți sau ungeți totul bine cu ulei și dați la cuptor pentru o oră, o oră și un sfert.
  6. După 45 de minute scoateți tava din cuptor cu grijă și ungeți aripile cu sosul de usturoi verde. Puneți tava la loc în cuptor.
  7. Aripioarele sunt gata când suprafața lor e rumenă.

Aceasta este rețeta de aripioare condimentate și cartofi zdrobiți la cuptor.

Rețeta de cartofi are și un rost. Vă ajută să ”scăpați” de cartofii mai mici din sac. În loc să-i înjurați la curățare sau să-i lăsați să-și dea duhul în cămară, mai bine îi valorificați într-un mod simplu, dar cu rezultate fabuloase.

Fiind doar unse cu acea salsă de usturoi verde, mujdei pe românește, încă din cuptor, usturoiul va lăsa doar aroma plăcută. Veți putea așadar să savurați aceste aripioare și în timpul săptămânii.

Sosul alb din imagini e un amestec din 1 linguriță de mujdei verde, o lingură de castravete ras, 2 lingurițe de smântână și o linguriță de maioneză, totul subțiat cu puțină apă. E un fel de tzatziki mai subțire care merge bine întru ungerea cărnițelor cu colțuri bine fripte.

Să auzim de bine!

CategoriesCarne
  1. Pingback:Pui la cuptor cu lămâie - Costin Bărbuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *