Lido di Jesolo

Lido di Jesolo este una dintre cale mai spectaculoase stațiuni de pe malul italian al Adriaticii. Aflată în imediata apropiere a Veneției oferă pe lângă distracțiile estivale și alternative extraordinare pentru eventualitatea unor zile înnorate.

Noi ne-am îndrăgostit de locul acesta în primul rând pentru liniștea mentală pe care o oferă. Organizarea plajei este impecabilă. Șezlongurile și curățenia sunt asigurate de administrația locală cu real interes și dragoste pentru locul păstorit.

Plaja este împărțită pe zone care se închiriază hotelurilor și localnicilor, dar există și suprafețe largi de plajă liberă. Astfel, dacă ești cazat la orice hotel din stațiune, automat primești șezlonguri comode și umbrele în cea mai apropiată zonă posibilă.

Lido di Jesolo

Nisipul este cel mai fin posibil pe toată lungimea litoralului. Plajele sunt foarte late, mărginite de alei de promenadă, toalete, cabine de schimb și spații verzi extrem de atent îngrijite. Fiecare cvartal are propriul bar cu gustări calde, înghețată, băuturi și cafea excelentă. Apa la Lido di Jesolo este limpede, crestată de pontoane romantice din lemn și are cotația ”Steag Albastru„.

Și aici vă spun al doilea motiv pentru care recomand acest loc. Lungimea plajei, implicit al acestui tip de amenajări este de 15 km. Da, este una dintre cele mai lungi din Italia. De ce contează? Pentru cei pasionați de alergare sau de mersul pe jos pe distanțe lungi faptul se traduce printr-o promenadă amenajată de o lungime extraordinară.

Pentru cei pasionați de cumpărături și viață de seară această distanță are o consecință: cea mai lungă stradă comercială pietonală din lume, adică 13 kilometri de promenadă, de data aceasta mărginită de peste 1400 de magazine de modă, restaurante, baruri și gelaterii.

Lido di Jesolo

Prețurile la cazare sunt medii și trebuie să luați în considerare că în ele este cuprinsă parcarea și locurile pe plajă. Deseori micul dejun este cu adevărat unul regesc. Dacă aveți socoteli mai strânse, Lido di Jesolo are și destul de multe campinguri și bungalow-uri.

Mâncarea este extrem de variată, baza o reprezintă fructele de mare, pastele și pizza, dar există și multă mâncare pe gust german și chiar grill-house-uri. Seara începe în mod tradițional la Lido di Jesolo cu un Aperol Spritz la care primiți din partea casei și mici gustări și se încheie cu o înghețată la una dintre gelateriile de top.  

Săptămânal se organizează piețe volante de legume fructe și băuturi. Sunteți în zona care dă lumii prosecco, așa încât dacă sunteți cu mașina nu ratați ocazia să vă faceți un mic stoc. Veți găsi prosecco de calitate excelentă pornind de la 2,5 euro sticla.

Două aspecte demne de menționat

Fiind o stațiune preponderent pentru germani de vârstă medie, atmosfera este una deosebit de civilizată, fără excese în ceea ce privește distracția zgomotoasă, de altfel nu este muzică pe plajă, lumea citește, face sport, stă de vorbă.

Lido di Jesolo, așa cum îi spune și numele, ”lido” însemnând ”plajă” sau ”țărm”, aparține de Jesolo, nu este o stațiune de sine stătătoare. Consecința este că la ora 22.00 orice activitate producătoare de zgomot neaprobată, nu este cazul festivalurilor, încetează.

E o stațiune la care se ajunge ușor din România. Pentru cei care locuiesc în vestul țării este o destinație cunoscută, pentru că implică ore de șofat mai puține și mult mai ușoare decât până la litoralul românesc, autostradă până la 15 km de destinație. În privința zborurilor, București, Cluj, Timișoara au zboruri low-cost directe până la Treviso de unde cu 4 euro și 40 de minute de răbdare ajungeți la destinație.

CategoriesCălătorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *