P

Paste cu pește afumat și cremă de praz

Paste cu pește afumat și cremă de praz

Paste cu pește afumat și cremă de praz.

Când prazul e în sezon e păcat să nu profităm de aroma lui, în același timp delicată și decisă. Dacă vă place supa a la Vichyssoise, aceste paste vă vor încălzi sufletul. Pastele cu sos cremos din praz nu sunt o noutate în Italia dar, pe lângă modul diferit de realizare diferă și consistența, cantitatea de sos folosită la porție și modul în care este condimentată. Propunerea mea de astăzi este dictată doar de gustul meu și sper să vă placă și vouă.

Am scris pește și nu somon afumat, pentru că opțiunea mea de astăzi este una nemeritat ocolită în bucătăriile casnice și de restaurant, și anume macroul afumat la rece. În general, dacă vă place peștele afumat vă recomand să gustați diverse specii, inclusiv cele de apă dulce pentru că sunt foarte diferite ca aromă. Înțelegeți-o pe fiecare și apoi combinați-o cu grijă în salate, aperitive și chiar feluri de mâncare.

Crema de praz dulce aromată se combină cu gustul cald al peștelui afumat, iar dacă aciditatea vinului nu vă e suficientă, gustul proaspăt și acrișor al caperelor se potrivește de minune.

Paste cu pește afumat și cremă de praz

Rețeta e ușor de făcut și nu ia mult timp. Vă recomand să o încercați pe vreme mai degrabă rece. Așa e felul ei.

Paste cu pește afumat și cremă de praz

Paste cu pește afumat și cremă de praz

  • Porții: 3
  • Dificultate: medie
  • Imprimare

Ingrediente

240 g paste în formă de scoică

300 g. de praz

100 g bucățele de macrou afumat dezosat

100 ml vin alb sec

50 grame de unt și 2 linguri ulei de măsline

2 linguri de capere desărate

sare și piper

Indicații

  1. Dezosați macroul afumat și rupeți-l în bucăți nu foarte mici.
  2. Curățați prazul de frunzele tari și tăiați rondele partea albă.
  3. Puneți într-o tigaie încăpătoare untul și uleiul și adăugați prazul. Dați un praf de sare și lăsați la foc mediu până se înmoaie.
  4. Adăugați vinul alb și amestecați. Lăsați să se evapore alcoolul, cam 5 minute și să rămână doar puțin lichid.
  5. Turnați peste praz o ceașcă de apă fierbinte, cât să acopere rondelele și lăsați la fiert 10 minute.
  6. Fierbeți pastele în apă sărată conform timpului indicat pe pachet.
  7. Când e gata, puneți într-un vas prazul fiert și pasați cu un blender vertical, adăugați apă de la paste dacă e prea gros și transformați totul într-o cremă. Gustați și condimentați cu sare și piper.
  8. Mutați la loc în tigaie crema de praz, adăugați pastele când sunt gata și amestecați ușor. La sfârșit puneți bucățele de pește și caperele.

Sfaturi

Recomand călduros să folosiți paste de bună calitate în formă de scoică. Nu contează dimensiunea lor, ci faptul că vor reține sosul.

Eu adaug ca de obicei și un fir de ulei bun de măsline la final. Cum vă spuneam și altădată acesta nu are rol decorativ , ci are calitatea deosebită de a potența aromele din farfurie.

Dacă simțiți că vă trebuie mai multă aciditate decât cea dată de capere adăugați felii de ridichi murate pe loc, așa numitele ridichi Amazu-zuke.

Tăiați ridichi roșii în felii cât se poate de subțiri cu o mandolină de bucătărie sau cu un cuțit bine ascuțit. Puneți într-o crăticioară o parte apă și una oțet de orez sau oțet alb. Adăugați în funcție de cantitate sare și miere, aduceți la fierbere și turnați fierbinte peste ridichi. Lăsați între 3 și 8 ore în funcție de culoarea dorită.

Mno, poftă bună!

Dacă îți place peștele afumat, ai mai jos rețeta unei Paste de pește afumat care a cucerit mulți cititori ai acestui blog, dar și musafirii mei.

CategoriesPaste Pește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *