F

Frittata al forno/Frittata la cuptor

Frittata la cuptor

Frittata al forno/Frittata la cuptor

Frittata nu e omletă. E făcută din ouă bătute și e un prilej pentru aducerea împreună a unor ingrediente care vă plac. Din punctul acesta de vedere seamănă oarecum cu pizza și asemenea ei cere din partea voastră bun gust și discernământ.

Sunteți stăpânii frittatei voastre, așadar rețeta mea este doar o sugestie. Ce țin totuși să vă spun este că e o sugestie verificată destul de serios în timp. A fericit mulți oameni care s-au așezat la masa mea și o s-o mai facă.

Frittata cu gorgonzola, cartofi și ceapă roșie e o propunere, sper eu, seducătoare. Moliciunea și dulceața cartofului completează asprimea brânzei cu mucegai. Aceasta dă gust decis ouălor, iar ceapa înviorează cu aromele dulci-picante. Busuiocul aduce doar un vânticel de Italia.

Felul acesta italienesc de a trata ouăle cere foarte puțină muncă, dar un strop de răbdare. Vă recompensează cu un adevărat festin. E mult și bun!

Frittata al forno/Frittata la cuptor

Frittata la cuptor

 • Porții: 4
 • Dificultate: ușor
 • Imprimare

Ingrediente

6 ouă

2 cartofi medii

1 ceapă roșie medie

3 frunze de busuioc

150 g gorgonzola

o linguriță de unt

sare și piper

Indicații

 1. Curățați cartofii, tăiați-i bucăți nu mici, cam 3 cm. Puneți-i la fiert în apă sărată care clocotește pentru 15 minute. Când sunt gata, scurgeți-i de apă și lăsați-i 2 minte să se răcorească.
 2. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade, treapta medie la cele fără afișaj.
 3. Ungeți o formă sau o cratiță pentru cuptor cu diametrul de aproximativ 24 de cm cu puțin unt. Dacă aveți formă doar pătrată, aveți grijă ca vasul să nu aibă volum mare. Sigur aveți ceva de cam 30×20 cm.
 4. Tăiați ceapa în jumătate, pe urmă în felii subțiri. Tocați busuiocul. Tăiați gorgonzola în cuburi.
 5. Într-un vas încăpător bateți ouăle, amestecați în ele, cartofii fierți, ceapa tăiată și busuiocul tocat. Condimentați temeinic cu sare și piper.
 6. Puneți amestecul în vasul uns cu unt și dați la cuptor pentru 30 de minute.
 7. Scoateți cu grijă vasul și distribuiți uniform pe suprafața frittatei bucățile de gorgonzola.
 8. Mai dați 15 minute la cuptor.

Stop wasting food

Fritatta este foarte potrivită și atunci când vreți să salvați ”resturi” de mâncare. În primul rând salvează cartofi prăjiți, dar e în stare să ducă și ceva bucățele de cârnat, ficăței sau mai știu eu ce. Primește fără mofturi rămășițe de brânză rasă, care atunci când e făcută în tigaie este cumva obligatorie. Asta este însă altă poveste.

Până vă arăt cum se face la tigaie, faceți-o pe asta la cuptor. Dacă sunteți sănătoși la cap și puneți și salată alături, 6 ouă la frittata înseamnă 6 porții. Dacă nu, să aveți băutură!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *