L

Linguine, gamberi e arancia / Linguine cu creveți și portocală

Linguine, gamberi e arancia

Dacă vă plac fructele de mare e musai să încercați această rețetă. Cu mâna pe inimă vă spun că am conceput-o în dimineața asta și cu aceeași sinceritate vă spun că sigur a mai fost și este făcută în Italia.

E teribil de greu să fie ceva nou sub soarele Italian. Dacă aveți un pic de bun-simț culinar, cunoașteți foarte bine ingredientele și relațiile dintre ele, dar mai ales păstrați lucrurile într-un cadru al simplității, nu aveți cum să dați greș.

Aceste linguine îmbină parfumul mării cu cel al citricelor într-un mod subtil și cremos. Caperele mediteraneene par căzute în farfurie din arbustul de lângă masa de pe plajă.

Așa cum am mai spus, aceste minunate cozi de creveți se găsesc congelate în frigiderele din supermarket. Luați o pungă de la un producător preferat și scoateți din ea de fiecare dată când vă vine pofta de ceva bun cu gust de vacanță. Creveții sunt extrem de versatili, merg cu paste, în salate, se pot face cu ei aperitive.

Caperele le găsiți la borcan, conservate în sare sau apă cu oțet. Oricum ar fi, clătiți-le și lăsați cantitatea necesară pentru diversele rețete într-un castronel cu apă curată până le vine rândul. Au gust acrișor și foarte aromat.

Linguine, gamberi e arancia

  • Porții: 2
  • Dificultate: ușor
  • Listare

Ingrediente

160 g linguine

10 cozi de creveți

1 fir de ceapă verde sau ½ de șalotă sau ceapă mică

1 portocală mare netratată ½ coajă și zeama de la tot fructul

1 lingură de capere

1 lingură de pătrunjel tocat

Opț. ardei iute tocat

30 ml Grand Marnier sau rom sau coniac

50 ml smântână de gătit naturală

sare

Indicații

  1. Puneți cozile de creveți la dezghețat în apă rece, clătiți caperele și lăsați-le și pe ele la desărat în apă.
  2. Puneți apa la fiert pentru paste. Când fierbe adăugați o lingură de sare.
  3. Spălați și frecați în jet de apă foarte caldă portocala dacă e tratată coaja. Curățați cu un peeler jumătate din coajă, fără să luați și din partea albă care e amară. Tocați coaja ca în imaginea de mai jos.
  4. Tocați ceapa verde, un cm de ardei iute și pătrunjelul.
  5. Puneți în tigaie la foc mediu 3 linguri de ulei de măsline, ceapa, caperele scurse bine de apă și coaja tocată de portocală și lăsați totul să se înmoaie și să capete culoare pentru 2-3 minute.
  6. Puneți pastele în apa care clocotește.
  7. Scurgeți bine cozile de creveți care trebuie să fie ușor moi, nu congelate. Puneți-le în tigaie și dați focul tare. Prăjiți-le și pe ele 3 minute.
  8. Adăugați alcoolul cu grijă să nu ia foc și lăsați-l să se evapore complet.
  9. Puneți ardeiul iute
  10. Turnați sucul de portocale, și lăsați-l și pe el să scadă un minut.
  11. Adăugați smântâna de gătit și amestecați cu grijă.
  12. Pastele ar trebui să fie gata (respectați timpul indicat pe ambalaj). Puneți-le în sos.
  13. Adăugați pătrunjelul tocat și mestecați totul foarte bine, până când sosul a învelit complet pastele. Dacă e prea gros, puteți adăuga puțină apă de la paste.

Ardeiul iute se pune la momentul indicat pentru o tentă doar ușor și plăcut picantă

Pentru că acum mi-a venit în minte, vă spun ca să nu uit: nu în toate preparatele se pune piper, iar bucătăria italiană e un bun exemplu de urmat în acest sens. Unde nu are ce căuta, nu se pune și se face scandal mare cui scapă din vedere.

Rețeta aceasta, teribil de simplă de altfel, e făcută să cucerească ochiul și gustul. E potrivită atunci când vreți să impresionați pe cineva cu talentele dumneavoastră culinare, mai ales atunci când ele sunt ca și inexistente.

CategoriiPaste Pește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *