R

Restaurante cu stele Michelin în Italia

Restaurante cu stele Michelin în Italia

Restaurante cu stele Michelin în Italia.

Omulețul Michelin sărbătorește anul acesta 123 de ani de existență. Italia își reconfirmă cele 11 restaurante cu 3 stele Michelin și pentru anul 2022. E cea mai mare realizare la nivel de restaurație mondială. În această ediție Italia e prezentă cu 378 de restaurante cu una, două sau trei stele. Acest număr o plasează pe locul doi la nivel mondial.

Iată lista restaurantelor cu 3 stele Michelin din Italia:

St. Hubertus la San Cassiano (Bz), chef Norbert Niederkofler

Piazza Duomo la Alba (Cn), chef Enrico Crippa

Enrico Bartolini al Mudec, la Milano, chef Enrico Bartolini

Da Vittorio, la Brusaporto (Bg), chef Chicco Cerea

Dal Pescatore la Canneto sull’Oglio/Runate (Mn), chef Nadia Santini

Le Calandre la Rubano (Pd), chef Raffaele si Massimiliano Alajmo

Osteria Francescana la Modena, chef Massimo Bottura

Enoteca Pincchiori la Florența, chef Annie Feolde și Riccardo Monco

Uliassi la Senigallia (An), chef Mauro Uliassi

La Pergola, la Roma, chef Heinz Beck

Reale la Castel di Sangro (Aq), chef Niko Romito.

Regiunile cu cele mai multe stele:

Care regiune are cele mai multe stele? Pe primul loc e Lombardia, cu 56 restaurante. Pe locul doi e Campania cu 48 și pe trei Piemonte cu 44. Urmează Toscana cu 41 și Veneto cu 36.

Topul pe provincii e condus de Napoli, cu 30 de restaurante. Vine din urma Roma cu 20, Bolzano cu 19, Cuneo cu 18 și pe locul cinci Milano cu 16.

Noutăți

Dintre restaurantele cu două stele Michelin, care sunt 38 în total, apar două noutăți. Una este Restaurantul Kresios– Telese Terme (Bn). Ghidul spune:” În moderna atmosferă a restaurantului Kresios, serviciul foarte profesional perfect ritmat este garnitura perfectă a unei bucătării care suprinde prin idei, studiu și creativitate. Un parcurs unic de degustare intrigant și pe alocuri provocator este propus de chef Giuseppe Iannotti, al cărui gusturi exotice ce fac cu ochiul Italiei sunt exprimate cu o mare perfecțiune tehnică. Puține ingrediente și foarte multă precizie pentru o propunere care iese din normal pentru a-i oferi palatului o experiență totală.”

Restaurantul Tre Olivi– Paestum (Sa) este descris ca și „o experiență gastronomică teritorială și senzorială. Marea personalitate a chefului Giovanni Solofra reiese din propunerea sa culinară, capabilă să surprindă finețe, gust, idei și tehnică. Generozitate, precizie, minuțiozitate în fiecare preparat sunt cuvintele de ordine pentru a produce asocieri culinare de cele mai multe ori intrigante.”

Sunt 329 de restaurante cu o stea Michelin, dintre care 33 sunt noi pe listă. Cinci dintre ele au chefi sub 30 de ani. Regiunile cele mai bogate în noutăți sunt Campania și Veneto.

Steaua Verde Michelin

Nu sunt de neglijat cele 30 de restaurante care au primit steaua verde a sustenabilității. Steaua verde e un concept nou, introdus în 2020 și care premiază restaurantele de avangardă în câmpul sustenabilității, a celor care lucrează cu producători și furnizori sustenabili, pentru a evita risipa sau chiar pentru a reduce la zero consumul de plastic sau altre materiale nereciclabile.

255 Bib Gourmet

De semnalat sunt și cei 255 Bib Gourmet, unde fața zâmbitoare a omulețului Michelin care se linge pe buze ne indică un restaurant care ne propune o experiență gastronomică plăcută, cu un meniu complet sub 35 de euro.

Restaurante cu stele Michelin în Italia? Ce poți să-ți dorești mai mult?

CategoriesCălătorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *