Dip-ul este un sos dedicat ”înmuierii” pofticioase de legume, fructe, cărnițe și alte alea în ceva aromat.

Cât înmoi e treaba ta și ține doar de gustul personal. La fel și ce.

Gorgonzola este o brânză italienească cu mucegai recunoscută pe întreg mapamondul. O găsiți la magazin, deseori în două variante, ”dolce” și ”picante”. Prima e mai blândă și ceva mai moale ceea ce o face foarte ușor tartinabilă. A doua are gust mai intens, se poate tăia și pe un platou în cantități mici, dar merge mai ales rătăcită în bucățele mici prin salate și diverse feluri de paste.

Ambele se topesc frumos.

Acest dip se face de multe ori amestecând ingredientele la rece, dar pentru omogenitate și cremozitate sporite se poate încălzi ușor amestecul la bain marie.

Sos/Dip de gorgonzola

  • Porții: 4-6
  • Dificultate: usor
  • Listare

Ingrediente

150 grame gorgonzola

150 grame smântână normală

150 grame maioneză

1 rămurică de cimbru verde

1 fir de miere bună

coajă de portocală rasă

piper

sare

Indicații

Se pune gorgonzola într-un bol și se sfărâmă bine cu furculița.

Se pune treptat smântâna și se amestecă pentru omogenizare.

Se adaugă maioneza, frunzulițele de cimbru tocate, coajă de portocală, se reglează gustul de sare și piper.

Pentru omogenitate, se așează bolul deasupra unui vas cu apă caldă aflat pe foc (bain marie) și se amestecă doar până nu se mai văd bucățele de brânză și totul devine o cremă. Se prezintă la masă decorat cu un fir de cimbru și un fir subțire de miere bună.

Acest sos se poate pune pe cartofi, diverse fripturi sau fierturi, dar este și un excelent dressing pentru salată.

Încercați să nu abuzați de el. Are un gust extrem de intens, bun și tentant, dar tocmai din pricina intensității nu se potrivește peste tot.

Mno, asta fu, arrivederci și sanatati!

  1. Pingback:Costin Bărbuț - Aripioare la cuptor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *