Supă de legume clară

Supă de legume\Supă bază.

Supa simplă de legume este esențială pentru foarte multe preparate culinare, atât din bucătăria românească, cât și din cea italiană. Aceasta nu numai că dă un gust mult mai intens mâncărurilor, dar în foarte multe cazuri scurtează dramatic timpii de gătire. Eu fac această supă bază o dată pe săptămână, într-un moment în care știu că voi sta în casă o oră la televizor, la calculator sau citind ceva. Cantitatea o adaptez în funcție de ceea ce cred că voi găti în următoarele zile. Dacă știu că urmează să pregătesc o supă cremă sau o cantitate mai mare de orez, fac mai multă, dar în general îmi ajunge un litru și jumătate.

Alternativa o reprezintă folosirea cuburilor concentrate care deseori dau un gust artificial preparatului sau a apei, caz în care mâncarea noastră nu va avea aceeași aromă bogată.

Supă de legume\Supă bază

Supă de legumeSupă bazăStock de legume

  • Porții: 2-4
  • Dificultate: ușor
  • Imprimare

Ingrediente

1 morcov

1 ceapă medie

¼ rădăcină țelină sau o tijă de apio

5 boabe de piper

1 foaie de dafin

sare pe gustate

Indicații

Se spală bine toate legumele și se curăță de coajă. Ceapa se lasă cu un strat subțire din foaia închisă la culoare. Aceasta conține nutrienți, dă o culoare plăcută și lasă să treaca aromă doar cât e necesar.

Se taie morcovul și țelina în bucăți mari

Se pun ingredientele în apă rece, la fiert pentru 45 de minute la foc mediu spre mic, semiacoperit La final se adaugă cam o linguriță rasă de sare. Aceasta are rol mai mult de conservare. Supa bază nu trebuie să fie sarată. Nu știm ce ingrediente sărate vom avea în mâncare preparată ulterior.(bacon, anșoa, măsline ș.a.)

Această supă se păstrează la frigider, într-un recipient închis, preferabil de sticlă, până la 7 zile.

Cum nu necesită multe ingrediente, dar are un impact major asupra mâncărurilor, pentru această supă bază folosesc ingrediente de cea mai bună calitate. Ideale sunt legumele de proveniență locală pentru că aceastea nu necesită operațiuni de conservare și provenite din agricultura biologică.

În bucătăria italiană, această bază de legume se folosește la paste, risotto, supe creme și foarte multe mâncăruri, fiind așadar un ingredient esențial. Dacă sunteți pasionați sau doar foarte atenți la ceea ce mâncați, vă sfătuiesc să o preparați. Necesită 5 minte de pregătire și o oră de așteptare fără griji.

CategoriesLegume
  1. Pingback:Costin Bărbuț - Risotto ai funghi porcini/Risotto cu hribi

  2. Pingback:Costin Bărbuț - Supă de pui corectă – bază

  3. Pingback:Chifteluțe cu sos în stil italian - Mâncăruri - Costin Bărbuț

  4. Pingback:Costin Bărbuț - Supă de apă – Aquacotta – Supă de legume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *