S

Supă de apă – Aquacotta – Supă de legume

Supă de apă – Aquacotta – Supă de legume

Supă de apă – Aquacotta – Supă de legume.

M-am gândit mult cu ce rețetă să încep. Ce să ilustreze cel mai bine ideea acestui blog? Cum să te conving că bucătăria italiană nu e numai ceea ce știi de la televizor sau din restaurantul de la colțul străzii?

După cum spuneam în ”manifestul” acestui blog, pentru mine, bucătăria italiană poate fi văzută și ca un principiu. S-a construit lent, foarte diferit de la o microregiune la alta, dar respectând câteva lucruri de bază. Unul este calitatea deosebită a fiecărui ingredient, altul economia de produse, nu în ultimul rând timpii relaxați acordați gătitului și încă multe altele. De un astfel de preparat aveam nevoie. În plus, am ținut neapărat astăzi să nu mă depărtez de lucrurile pe care le poți găsi în România.

Aqua Cotta, provine din categoria pe care italienii o numesc ”bucătăria săracă”- ”cucina povera”. E o ciorbiță țărănească veche din Toscana, îmbogățită cu un ou fiert moale în zeama aromată și condimentată cu brânză maturată rasă


Se poate face oricând, pe frig sau căldură și vă promit, aroma ei puternic vegetală vă va cuceri.

Supă de apă – Aquacotta – Supă de legume

Supă de apă – Aquacotta – Supă de legume

  • Porții: 2-4
  • Dificultate: simplu
  • Imprimare

Toate ingredientele sunt importante pentru gustul reușit al acestei ciorbițe. Dacă nu le aveți, încercați să le înlocuiți cu ceva foarte similar ca și gust. Mă refer în mod deosebit la brânzeturi.

Ingrediente

  • Ceapă 300 g
  • Țelină/leuștean verde 2 legături potrivite
  • Roșii decojite 1 cutie 400 g
  • Ulei bun 80 g
  • Apă 200 ml
  • Supă de legume/apă 1,5 l
  • Ouă 4 bucăți
  • Pătrunjel – pentru ornat
  • Brânză maturată de oaie/Pecorino – 50 g
  • Sare
  • Piper

Indicații

Curățați ceapa, tăiați-o în jumătate și tocați fiecare jumătate în felii subțiri.

Puneți într-o oală de peste 2 litri, uleiul la încins. Adăugați ceapa, țelina și un praf de sare, imediat puneți și cei 200 de ml de apă.

Lăsați ceapa și țelina la înăbușit până dispare toată apa și încă un minut după.

Adăugați roșiile și amestecați!

Adăugați supa de legume/apa, amestecați bine și lăsați la fiert acoperit la foc mic 45 minute – 1 oră.

După acest timp, spargeți fiecare ou în polonic și scufundați-l ușor în supă având grijă să lăsați loc între ele. Mai fierbeți 4-5 minute.

Serviți zeama cu câte un ou  la fiecare porție și presărați cu pătrunjel tocat și brânză rasă din abundență.

Țelina influențează hipofiza, care secreta hormoni care îmbunătățesc activitatea sexuală, deasemenea conține o substanță numită androsteron, un feromon masculin puternic, care joacă un rol important în răspunsul sexual al femeilor.

O ciorbiță proaspătă și bogată

Gustul este de ciorbiță de vară acrită cu roșii, aroma de țelină este proaspătă, iar ceapa dă consistență gustului. ”Pentru o viață sănătoasă” vă sfătuiesc să aveți mereu o supă bază mereu în frigider, mai ales că este atât de ușor de făcut.

Sper că e un început bun în a vă convinge că bucătăria italiană înseamnă mai mult decât pizza și paste. Ce alt argument mai solid pentru un român verde decât o ciorbă?

CategoriesAperitiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *