B

Bombardino rețeta originală

Bombardino, rețeta originală

Bombardino rețeta originală și povestea băuturii care încălzește iarna. O bombă calorică și alcoolică, cu care te poți încălzi și la cele mai înalte cote. Iată rețeta băuturii preferate a schiorilor!

Între o coborâre și alta pe pistele pline de zăpadă sau pur și simplu pentru a te încălzi când te plimbi iarna printr-o stațiune montană  nu e necesar să comanzi un ceai sau o ciocolată caldă. Locuitorii zonelor înalte vă vor recomanda în mod sigur un „Bombardino„, un cocktail în care explodează și caloriile și alcoolul.

Îmbrățișări calde din Mottolino

Bombardino poate fi considerat ca și un Irish coffee italian. Ia naștere la Livigno, o cunoscută stațiune de ski din provincia Sondrio, unde se pare că în anii 70 a ajuns ca și administrator al refugiului de la Mottolino un tânăr genovez nu foarte înnebunit după zăpadă și frig, care s-a angajat imediat în a-și  inventa strategii de supraviețuire. Cea care a avut un succes major a fost a unui cocktail fierbinte pe bază de lapte, whisky și zabaione; se spune că primul fericit degustător a exclamat:” Doamne, e o bombă!”, de unde i-a rămas și numele.

Bombardino, rețeta originală

Cu timpul, rețeta a evoluat, păstrând doar două repere: gradul alcoolic (putându-se ajunge până la 30% vol) și zabaionele cald (băutură pe bază de gălbenuș de ou, zahăr și Marsala). Laptele a fost înlocuit de frișcă și whisky-ul de brandy. Iată rețeta.

2/3 zabaione, 1/3 Brandy, frișcă bătută.

Cum se prepară:

Într-o crăticioară încălziți zabaionele, fără să ajungă la punctul de fierbere. Odată încălzit adăugați brandyul. Vărsați-l într-un pahar și adăugați frișca bătută. Se adaugă cacao praf, după gust.

… și variantele

Există 3 variante de Bombardino clasice, tot pe bază de zabaione: Calimero (zabaione și cafea espresso), Piratul (cu rom în loc de brandy) și Scoțianul (cu whisky în loc de brandy). Nimic nu vă împiedică să îl faceți și cu grappa, dacă vă place. Și pentru cine are nevoie de energie multă și vara, nici o problemă, e suficient să îl serviți rece, cu gheață.

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *