C

CUM SE MĂNÂNCĂ SPAGHETELE

cum se manâncă spaghetele

Cum se mănâncă spaghetele? Mâncatul pastelor cu furculița și lingura este un obicei larg răspândit în Italia și în lume, și nu doar între cei mici. Vă întrebați cum e corect să le mâncăm și ce spune eticheta italiană despre asta? Iată răspunsul aici!

Dacă există un fel de mâncare recunoscut ca și simbol al culturii gastronomice italiene la nivel internațional, vorbim fără discuție despre spaghetele cu sos de roșii. Simplu, gustos, un punct de referință al bucătăriei italiene. Este una dintre rețetele cele mai des întâlnite în restaurantele italiene din afara Italiei. Și dacă italienilor le dau fiori pe șira spinării pastele gătite prost sau mai mult decât atât, pastele pregătite ca și garnitură și tăiate cu furculița și cuțitul, un motiv serios de discuție pentru ei este folosirea lingurii și a furculiței pentru consumul pastelor lungi.

Se poate folosi lingura pentru a mânca spaghetti?

Ar fi de așteptat ca italienii să vină pe lume cu abilitatea de a învârti perfect spaghetele pe furculiță. Ar trebui să fie prinsă în ADN-ul lor această informație, dar se pare că nu e chiar așa. Celor mici le e permis să taie spaghetele cu furculița și să le mănânce cu lingura. Aceasta pentru a favoriza mestecatul și pentru a evita să se murdărească cu stropi de sos de roșii. Dar odată deveniți adulți mai este permis să tai spaghetele și să te ajuți de lingură ca și suprafață de sprijin? Dar pentru a crea îmbucătura perfectă și să aduni sosul în cel mai comod fel posibil?

Cum se mănâncă spaghetele în afara Italiei

Mai ales în afara Italiei, această tehnică este folosită pentru a nu te umple de sos în timp ce mănânci. E vorba de un obicei care, până acum câteva generații, la Napoli era răspândit ca un semn de noblețe și eleganță. Azi nu e considerat doar un semn de diletantism, ci chiar un adevărat sacrilegiu. Regula bunelor maniere italiene spune clar că furculița și lingura nu se folosesc niciodată împreună.

Cum se mănâncă spaghetele?

Dacă l-ați văzut pe Toto cum mănâncă pastele în filmul Mizerie și Noblețe și doriți să faceți la fel, să știți că normele bunelor maniere spun cu totul altceva. Mai întâi de toate, spaghetele se mănâncă exclusiv cu furculița, fără a ne ajuta nici de cuțit, nici de lingură ( care se va folosi doar pentru supe și mâncăruri lichide). Furculița ar trebui înclinată lejer față de farfurie, niciodată ținută vertical. E suficient să luați doar 2-3 spaghetti pe care să le învârtiți pe furculiță în sensul acelor de ceasornic și pe care apoi să le duceți la gură, fără să lăsați să atârne fire din furculiță.

Dacă sunteți la o cină formală, aceste informații vă pot scuti de a vă pune în situații stânjenitoare. Dacă simțiți că va trebuie ceva practică, vă pun bucuros la dispoziție rețetele mele cu spaghetti, ca să exersați!

Până atunci: Vrei să mănânci bine? Pune mâna și gătește!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *