C

Cupă de iaurt cu lămâie

Cupă de iaurt cu lămâie

Cupă de iaurt cu lămâie.

Iaurturile cu citrice sunt o poveste de care ne-am îndrăgostit de foarte multă vreme. În fiecare vară petrecută în Italia sau Grecia le căutăm încă din prima zi. La noi le-am văzut foarte rar, le-am încercat, dar par din cine știe ce motiv rudele sărace ale celor originale.

Dincolo de acest aspect, am ales să ne preparăm singuri acest produs și pentru că avem în România iaurt de foarte bună calitate, în special dacă vorbim despre produsele realizate de micile fabrici locale, dar dacă alegem opțiunea aromată, substanțele care vin la pachet cu ele strică toată bucuria.

Sigur, se pot savura ca atare după ce le facem, dar aroma este atât de cuceritoare încât tentația de a le folosi în deserturi simple sau complicate este irezistibilă.

Ce ziceți de o cupă tapetată cu cremă de alune și umplută cu iaurt cu lămâie, bucățele de pricomigdale și ceva fructe de zmeură?

Nouă ni s-a părut o idee bună și din pricina asta ne-am hotărât să vă spunem azi cum facem acest iaurt aromat și să vă propunem un prim mod de folosire într-un desert.

Mai departe sunteți stăpânii lui și îl puneți cu grație în ce combinație aveți chef.

Cupă de iaurt cu lămâie

Cupă de iaurt cu lămâie

  • Porții: 2
  • Dificultate: usor
  • Imprimare

Ingrediente

3 lămâi

2 ouă întregi

1 gălbenuș

200 grame zahăr

75 grame unt

400 g de iaurt

6 pricomigdale mici

2 linguri cremă de alune

zmeură

Indicații

  1. Se pun într-o cratiță, la bain marie, zahărul, ouăle și gălbenușurile, untul tăiat bucățele, zeama și coaja rasă de la lămâi. Se amestecă cu telul încet și continuu, la foc mediu, insistând pe margini ca să nu se prindă, până capătă consistența unei creme fine și nu prea groase. Durează cam 20-30 de minute.
  2. Se lasă să se răcească complet crema de lămâie și se amestecă cu iaurtul. Adăugați, amestecați și gustați până la intensitatea dorită.
  3. Cu ajutorul unei linguri sau al unei spatule de silicon, tapetați fundul și marginile interioare ale unui pahar încăpător. Adăugați iaurtul, pricomigdale ușor sfărâmate și fructe de zmeură. Lăsați măcar o oră la frigider, pentru ca pricomigdalele să se înmoaie ușor și serviți cu veselie.

Îți rămâne cremă de lămâie

Cantitatea de cremă de lămâie obținută nu e pentru două porții de iaurt, ci pentru mult mai multe. Puneți restul într-un borcan cu capac și țineți în frigider. Rezistă fără probleme o săptămână. Cum spuneam și la început, vă încurajez să faceți diverse combinații și să ni le trimiteți și nouă! Aceeași cremă, denumită curd în termeni de cofetărie se poate face și din portocale. Noi am folosit-o AICI și a dat rezultate spectaculoase. Rețeta de curd nu am luat-o nici din cărți, nici de pe net, ci de la prietena Laura Laurențiu în ale cărei rețete avem deplină încredere.

Cupă de iaurt cu lămâie

Nu e o prăjitură, e o cupă, un desert bun și rapid, dar încântător.

Bucurați-vă de el cu sufletul ușor!

CategoriesFără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *