P

Pastă de pește afumat și cartof dulce

Pastă de pește afumat cu cartof dulce

Pastă de pește afumat și cartof dulce.

Combinația de pește afumat, cartof dulce și ou a descoperit-o Silvia cu câțiva ani în urmă. Sigur, nu e una absolut originală. E probabil parte componentă a unor aperitive  și salate ceva mai nordice decât subiectul principal al acestui blog. Varianta cea mai probabilă este că sângele germanic a strigat în ea, iar răspunsul a venit cu punctualitatea care i-a făcut celebri.

Peștele afumat pune în evidență extraordinar aromele dulci ale cartofului, iar acesta întoarce serviciul completând cu nuanțe calde calitățile specifice speciei folosite.

Totuși, atunci când vorbim despre bucătăria italiană trebuie să fim mereu conștienți că aceasta nu este sub nicio formă una omogenă, ci una absolut regională, unită cu strigături, brânză și prosecco sub ”bandiera blu” a naționalei de fotbal.

Acest aperitiv sau cină de om cumpătat poate să apară oricând pe masa italianului de origine germanică din Alto-Adige și este mai degrabă o combinație aparținând bucătăriei de munte decât una legată de caracterul național.

Din cantitățile indicate se obține aproximativ 300 de gr. de pastă de pește afumat. La rețeta de astăzi nu o să folosiți mai mult de 50 de grame. Se păstrează bine în frigider în borcan închis cu capac.

Pastă de pește afumat și cartof dulce

Pastă de pește afumat și cartof dulce

 • Porții: 2
 • Dificultate: ușor
 • Imprimare

Ingrediente

Pasta de pește

180 g macrou afumat la rece sau alt pește afumat

200 g de unt

Rețeta

50 gr. pastă de pește afumat

2 cartofi dulci mari

4 ouă fierte

salata preferată

1 lingură frunze tocate de mentă

30 ml ulei de măsline

sare și piper

Indicații

Pasta de pește

 1. Scoateți un pachet de unt din frigider cu o oră-două înainte de prepararea pastei
 2. Dezosați peștele afumat. Desfaceți, extrageți cu grijă coloana, pe urmă oasele mari vizibile. Luați în mână câte puțin din pește și rupeți mărunt într-un bol, lăsând în urmă pielea curată. Aceasta oricum se desprinde natural și foarte ușor. Așa veți scăpa și de puținele oase rămase.
 3. Puneți untul moale peste pește și frecați viguros cu o lingură de lemn până la deplina încorporare

Pentru rețetă

 1. Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius, treapta înaltă la cele fără afișaj.
 2. Tăiați cartofii în jumătate, ungeți-i bine cu ulei de măsline, presărați sare și piper și dați-i la cuptor pentru o oră.
 3. Fierbeți ouăle tari sau cleioase.
 4. Pregătiți salata și adăugați ouăle tăiate în sferturi
 5. Puneți în farfurie cartofii fierbinți, peste care puneți cu lingurița pasta de pește și presărați mentă verde tocată.

Ce faci cu pasta de pește?

Salata făcută de mine a avut spanac baby, rucola și câteva roșii cherry.

Practic, sub aroma intensă a acestei combinații înflăcărată de pește afumat am ascuns o bombă de sănătate. Spanacul și rucola sunt adevărate minuni ale naturii despre care am scris ceva aici, iar cartoful dulce, pe lângă puține calorii, e un real medicament pentru cei cu probleme cardiovasculare și diabet.

Cantitatea de pastă de pește obținută este una mare. O puteți savura oricând pe o felie de pâine prăjită sau pe o tartină din felie de baghetă, decorată cu câteva bucățele de lămâie decojită. Așa face mama.

Eu sugerez să faceți cadou jumătate din pasta de pește. O să faceți o mare bucurie cu un pic de efort și bani puțini, și o să vă bucurați de un produs proaspăt împreună cu cei dragi.

CategoriesAperitiv Pește
 1. Pingback:Paste cu pește afumat și cremă de praz - Costin Bărbuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *