Paste cu pere, nuci și gorgonzola.
Pastele cu pere, nuci și gorgonzola le fac de ceva vreme și au de fiecare dată succes.
Sunt o modalitate elegantă de a întâmpina la masă oaspeți care vin în principiu la un pahar de vin și o discuție veselă. De obicei, genul acesta de întâlnire presupune un platou de brânzeturi de calitate bună însoțite de fructe și nuci potrivite. Ce te faci însă când frigiderul tău nu arată ca al nostru, adică nu are un raft plin ochi de tot felul de brânze italiene și franțuzești?
Gorgonzola de calitate bună este de ani buni la raftul oricărui supermarket, iar prețul în cele mai multe cazuri este între 10 și 15 lei pentru o bucată de 200 de grame. Nucile se găsesc și ele tot acolo, deși ar trebui să existe în fiecare cămară. Mai e nevoie de o pară sau două, un pachet de paste și un păhărel de lapte, fiindcă smântână de gătit nu prea țineți în frigider, deși vă dați împătimiți ai bucătăriei italiene.
Pastele acestea aduc în locul ideal relația dintre para dulce și aromată, intensitatea gorgonzolei topite și textura crocantă a nucilor clasice.
Una peste alta, obțineți o farfurie de mâncare excepțională, îndestulătoare și mai ales o companie perfectă pentru un pahar de vin bun.
Paste cu pere, nuci și gorgonzola
Paste cu pere, nuci și gorgonzola
Ingrediente
320 g de paste
200 g de gorgonzola
2 pere
50 g de nuci
sare
Indicații
- Puneți pastele la fiert în apă sărată care clocotește, conform timpilor indicați pe pachet.
- Spălați și tăiați perele în cuburi de aproximativ un centimetru, tăiați gorgonzola bucăți, spargeți miezul de nucă în bucățele.
- Puneți în tigaie gorgonzola și laptele și topiți la foc mic ca să obțineți o cremă omogenă.
- Adăugați perele, amestecați, gustați de sare și trageți de pe foc.
- Adăugați nucile.
Pentru un strop de crocant cu gust intens puteți adăuga chips de parmezan rupt. Rețeta o aveți AICI.
E genul de farfurie care se pretează și unei cine romantice în doi atunci când ești fie prea ocupat, fie fără prea multe cunoștințe de gătit.
E rețetă de film franțuzesc cu cine de profesori universitari, de comedie italienească cu francezi sau de film american cu femei alcoolice și bărbați care vorbesc italiana cu accent gen atac cerebral.
Poftă bună și petrecere frumoasă! Vă pup!
Dacă vă place gorgonzola, vă las mai jos celebra rețetă de Pui cu sos de gorgonzola.
Pingback:Chipsuri de parmezan - Costin Bărbuț