Supa crema de broccoli

Supa cremă de broccoli e cu adevărat minunată doar când este gătită corect. E important fiecare ingredient pentru a da aroma echilibrată și teribil de gustoasă de care atâția s-au îndrăgostit.

De făcut se face ușor și repede, dar implică pe lângă ea niște crutoane inteligent aromate și eventual un ou poșat.

Crutoanele mele de astăzi sunt făcute din focaccia rămasă de acum două zile. Aceasta avea un ulei aromat cu pătrunjel și usturoi, ceva brânză cu ardei iute și chiar câteva roșioare pe care le-am adăugat în supa cremă. A fost sublim, dar nu mă aștept să faceți felurile astea de mâncare taman în ordinea care s-a nimerit la mine. Din pricina asta am să vă spun cum să imitați aromele dacă aveți la îndemână doar pâine simplă.

Așadar o supă cu gust proaspăt, un pic de căldură dată de usturoi și profunzime de gust asigurată de ceapa călită în unt. La final un ou poșat cu gălbenuș moale și crutoane super-aromate.

Supă cremă de broccoli

  • Porții: 6
  • Dificultate: ușor
  • Listare

Ingrediente

600 g de broccoli

200 g de cartofi

1 ceapă medie

2 căței de usturoi

30 g de unt

ulei de măsline, sare și piper

Pentru crutoane

4 felii de pâine bună

1 lingură de pătrunjel tocat

1 cățel de usturoi

ulei de măsline

În plus

1 ou poșat la fiecare porție 100 ml oțet

Indicații

Supa cremă

  1. Spălați broccoli, curățați și spălați cartofii, ceapa și usturoiul
  2. Tăiați broccoli în bucăți potrivite, inclusiv parte din tulpină, cartofii cuburi, ceapa și usturoiul felii subțiri
  3. Puneți într-o oală potrivită untul și un pic de ulei la încălzit. Adăugați ceapa și usturoiul și un praf de sare și căliți 5 minute la foc mic având grijă să nu se ardă.
  4. Puneți 1,5l de apă la fiert în fierbător.
  5. Când sunt gata, adăugați broccoli și cartofii tăiați și 1,5l de apă clocotită. Lăsați să fiarbă 20 de minute la foc mediu.
  6. Când s-au fiert, trageți de pe foc și pasați totul bine cu un blender vertical. Gustați și reglați de sare și piper.

Crutoane aromate

  1. Puneți într-o tigaie 3 linguri de ulei de măsline și un cățel de usturoi întreg, dar zdrobit cu latul cuțitului. Lăsați să prindă un pic de culoare, dar să nu se ardă plimbându-l pe toată suprafața tigăii.
  2. Adăugați pâinea tăiată cuburi și pătrunjelul tocat. Amestecați bine și prăjiți până pâinea capătă un strop de culoare.

Oul poșat

  1. Puneți apă clocotită, 100 ml oțet alb și o linguriță de sare într-o oală mică, dar înaltă. Așezați la foc mic și aveți grijă ca apa abia-abia să fiarbă. NU să clocotească.
  2. Formați în apă un vârtej cu o lingură.
  3. Spargeți ouăle pe rând într-un castronel și dați-le drumul tot pe rând în mijlocul vârtejului. Lăsați la foc mic, fără ca apa să clocotească pentru 3 minute.

Broccoli e cu adevărat un aliment minune din pricina asta îl tot vedeți la mesele din filmele americane. Mie nu mi se pare foarte diferit la gust de conopidă, are în plus o aromă ”verde” așa că nu prea înțeleg de ce unora nu le place. Știu, gusturile nu se discută, dar fiind atât de sănătos nu pot să închei decât cu nepermisivul:

”Eat your broccoli!!!”

CategoriiFără carne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *