T

Tartă cu cremă de Nutella și mascarpone

Tartă cu cremă de Nutella și mascarpone

Tartă cu cremă de Nutella și mascarpone.

E o tartă a cărei cremă este foarte simplu de realizat. Se face la rece mixând toate ingredientele. Am ales special această variantă pentru a lăsa timp începătorilor să facă aluatul de tartă cu unt. Nici acesta nu e deloc greu de făcut, dar sunt convins că de fiecare dată când vedeți o rețetă cu două chestii de realizat dați din mână a lehamite.

Profitați de această ocazie pentru a face o primă tartă care vă va oferi multe satisfacții cu muncă puțină. Sunt convins că a doua oară nu veți mai fi ”speriați” când veți vedea o rețetă cu un astfel de aluat.

Această tartă e foarte ușor de făcut, iar aluatul cu gust de unt și vanilei se potrivește perfect cu această cremă de alune celebră în toată lumea.

Tartă cu cremă de Nutella și mascarpone

Brânza și frișca mai taie din gustul dulce excesiv al cremei Nutella, aducând-o într-un punct ideal. Folosită în stare ”pură” mie mi se pare imposibil de mâncat în cantități mari, deși știu persoane care sunt capabile de astfel de performanțe.

Tartă cu cremă de Nutella și mascarpone

Tartă cu cremă de Nutella și mascarpone

  • Dificultate: mediu
  • Imprimare

Ingrediente

250 g făină

125 g de unt 82% grăsime

100 g zahăr pudră sau cristale fine

2 gălbenușuri

1 praf de sare

1 lingură esență de vanilie

250 g mascarpone

200 g nutella

150 ml smântână pentru frișcă

1 linguriță esență de rom

Indicații

Untul trebuie să fie foarte rece, așa încât îl scoatem din frigider, îl tăiem în bucăți pe care le repunem în frigider până terminăm de pregătit restul.

Cernem făina și separăm gălbenușurile de albușuri, pregătim zahărul

Într-un robot de bucătărie, chiar și unul simplu, punem untul, făina, zahărul și sarea și mixăm în pulsații scurte până obținem un nisip fără urme de aglomerări mari. Cam 10 secunde sunt suficiente.

Adăugăm gălbenușurile pe rând și mixăm până obținem un aluat oarecum omogen, dar tot sfărâmicios.

Îl punem într-o folie alimentară și îl dăm la frigider cel puțin 45 de minute.

Îl scoatem pe masa de lucru presărată cu făină și îl întindem cu sucitorul, întâi doar apăsând pe urmă și rulând ușor până la grosimea de aproape un centimetru. Rotiți aluatul din când în când și dați cu făină pe sucitor pentru că altfel se lipește!

Rulăm cu grijă aluatul pe sucitor și îl plasăm peste tava de tartă unsă cu unt. Îl mulăm ușor cu mâna pe forma tăvii, îndepărtăm resturile și îl găurim din loc în loc cu furculița.

Pentru a nu-și strica forma, plasăm pe suprafața lui hârtie de copt și un strat de orez pe care îl vom ține ulterior într-un borcan doar pentru acest scop.

Opț. Ideal e să îl mai lăsăm în frigider în această formă 15 minute pentru ca marginile să nu ”curgă” în primele minute.

Dăm tava în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 15 minute. Scoatem orezul și hârtia și mai lăsăm aproximativ 20 minute la 190 de grade până capătă o culoarea arămie, plăcută. E posibil să dureze mai mult în funcție de randamentul cuptorului. Stați cu ochii pe el!

Îl lăsăm să se răcească, nu punem în el umplutura până nu este complet rece!

Pentru cremă, punem toate ingredientele într-un vas încăpător și amestecăm cu un mixer până obținem o cremă omogenă.

Umplem tarta cu cremă și decorăm cu ciocolată albă rasă pe răzătoarea mare și cu fructe confiate tocate bucăți. Eu am folosit portocale confiate.

Dăm la rece pentru cel puțin o oră.

Aluatul fraged

Sper că ați făcut rețeta și nu mai sunteți speriați fără motiv de acest aluat. El se potrivește și la preparate dulci și la preparate sărate. În cazul acestora din urmă trebuie doar să nu mai adăugați zahăr și vanilie.

Da, știu că sunt printre voi oameni care fac tarte de ”HĂ-HĂ!” când. Încercați și voi această variantă când timpul alocat făcutului de prăjituri este mai restrâns. O să vă placă!

Dacă vă plac prăjiturile cu creme mai ușoare, aveți mai jos o tartă cu urdă celebră în toată Italia.

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Prăjitură cu urdă I - Costin Bărbuț - Desert

  2. Pingback:Panna Cotta cu lămâie și portocale roșii - Costin Bărbuț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.