Piure de mazare cu menta

Piure de mazăre se face de când lumea, dar în ultimii ani a devenit foarte popular probabil din cauza nevoii de variație și de acordare perfectă între elementele farfuriilor de restaurant.

Gustul piureului de mazăre este unul dulce și cald, în același timp proaspăt și delicat. E o companie sănătoasă și plăcută pentru cărnuri cu gust subtil.

Ca și frații săi, piureul de păstârnac, cel de morcovi și cel de țelină, reușește să se potrivească foarte bine în anumite farfurii unde se simte nevoia caracterului său fin. Probabil cel mai des îl vom întâlni alături de pește. Îl pune în valoare și spre deosebire de alte variante nu acoperă aroma delicată a diverselor specii. Dacă vreți să-i înțelegeți justificarea existenței este suficient să vă gândiți la un pește cu piure de cartofi. Nu e rău, dar e foarte clar că se poate mult mai bine.

Piure de mazăre

 • Porții: 2-4
 • Dificultate: mediu
 • Imprimare

Ingrediente

500 gr. mazăre congelată sau proaspătă

100 ml smântână de gătit naturală

25 grame de unt

5 frunze de mentă

sare

Indicații

 1. Puneți mazărea într-un litru de apă cu sare care clocotește.
 2. Dacă mazărea este congelată așteptați ca apa să clocotească din nou și din acest punct lăsați la fiert pentru 5 – 7 minute. Gustați să fie fiartă!
 3. Încălziți într-o crăticioară smântâna.
 4. Tocați fin frunzele de mentă.
 5. Scurgeți mazărea de apă, turnați smântâna, adăugați frunzele tocate de mentă și transformați în piure cu ajutorul unui blender vertical sau normal.
 6. Piureul obținut va conține și cojile boabelor. În mod normal, acesta trebuie trecut printr-o sită deasă cu ajutorul unei spatule.
 7. Puneți untul rece în piureul fin, reglați neapărat de sare și mai amestecați 1 minut cu blender-ul vertical sau cu un tel în formă de pară.

Piure de mazăre

Piureul de mazăre nu se face niciodată cu mazăre din conservă sau borcan. Culoarea boabelor păstrate în acest mod nu este potrivită la acest fel de mâncare.

Adăugarea frunzelor de mentă este una uzuală. Nu se va simți gust mentolat, ci doar va intensifica aroma proaspătă. Dacă nu aveți și nu sunteți dispuși să vă cumpărați câteva frunze verzi de mentă, puteți să nu le adăugați. Vă îndemn totuși ca măcar o dată să gustați în această formă și să decideți ulterior dacă merită sau nu efortul.

Dacă e prima oară când îl faceți, vă invit să gustați și să meditați asupra aromelor. Acest piure de mazăre este un frumos punct de plecare către crearea unei farfurii proprii destinată unei ocazii festive.

 1. Pingback:Costin Bărbuț - Coniglio al limone/Iepure cu lămâie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *