Biscuiți boabe de cafea

Biscuiți boabe de cafea.

Aiasta dragilor e o rețetă foarte simplă și foarte bună lângă cafeaua de dimineață.

Italienii au acest obicei de a mânca la micul dejun deseori doar un astfel de biscuit. Dă ceva energie pentru că e dulce, dar mai ales are rolul de a absorbi aciditatea dată de cafea pe stomacul gol. Dacă tot e să mâncăm ceva dulce e bine să o facem în prima parte a zilei, dar avantajul suprem al biscuiților este că, făcuți la sfârșitul săptămânii într-un moment de leneveală prin casă, ajung pentru toate celelalte zile în care ne grăbim să ieșim pe ușă.

Biscuiții boabe de cafea au gust bun de unt și cacao  și o aromă fină de cafea menită să creeze bună-dispoziție.

Biscuiți boabe de cafea

Rețeta e simplu de făcut, dar presupune două ture de repaus în frigider. Se prepară în 15 minute, stă la frigider minimum 2 ore, se formează, apoi tava cu biscuiți se mai odihnește 30 de minute la rece și stă la cuptor 20 de minute.

Biscuiți boabe de cafea

Biscuiți boabe de cafea

  • Porții: 30
  • Dificultate: usor
  • Imprimare

Ingrediente

230 g de făină

120 g de zahăr

130 g de unt

20 g de cacao

20 ml cafea espresso

5 g de cafea măcinată sau ness

Indicații

  1. Scoateți untul din timp de la frigider pentru a-l aduce la temperatura camerei.
  2. Preparați o cafea mică și tare.
  3. Măcinați cafeaua foarte fin în râșnița de cafea.
  4. Puneți într-un vas untul moale și zahărul și amestecați cu un mixer sau un robot de bucătărie, dacă aveți, până obțineți o consistență cremoasă și omogenă.
  5. Adăugați cafeaua lichidă și cea măcinată amestecând în continuare cu mixerul.
  6. Cerneți făina și cacaua într-un vas.
  7. Adăugați treptat făina cu cacao în unt amestecând fie în robot, fie cu o lingură de lemn.
  8. Când ați epuizat făina, puneți totul pe o planșetă sau pe masa curată și frământați până la deplina omogenizare.
  9. Puneți în folie alimentară și dați la frigider 2 ore.
  10. Scoateți aluatul din folie și tăiați-l în bucățele de aproximativ 15 g fiecare. Trebuie să obțineți cam 30 de bucăți.
  11. Dați cu mâna formă de bomboană de ciocolată alungită la fiecare bucățică. Desenați cu vârful cuțitului un ”S” pe fiecare.
  12. Puneți tava în frigider pentru 30 de minute. Acest repaus îi va ajuta să-ți mențină forma.
  13. Preîncălziți cuptorul la 170 de grade fără ventilație.
  14. Dați la cuptor pentru 25-30 de minute.

De servit dimineață la cafea

Acești biscuiți i-am gustat o dată în Italia și mi-au plăcut foarte mult. Rețeta e una clasică în Peninsulă, dar am ales cantitățile oferite de site-ul Giallo Zafferano, un loc de încredere pentru amatorii de rețete clasice italiene.

În loc de bun rămas și poftă bună aleg mai tradiționala răcneală părintească:

”Nu mai bea cafeaua pe stomacul gol!”.

Consumul de cafea pe stomacul gol: efecte adverse

Probleme digestive. Cafeaua stimulează producția de acid în stomac, mai ales în cazul celor care se confruntă cu reflux sau arsuri. Pentru anumite persoane, disconfortul poate fi evident pe stomacul gol.

Poți consuma înainte alimente care să-ți calmeze aciditatea stomacului. Printre acestea se numără bananele, ovăzul, ouăle, fructele (cu excepția citricelor) și toastul din cereale integrale.

Persoanele cu anxietate sunt mai sensibile la efectele cafelei. Înainte de a bea cafea mănâncă ceva, deoarece cofeina contribuie la senzațiile de anxietate. Sau, de ce nu, poți opta pentru cafea fără cofeină sau cel puțin să reduci cantitatea de cafea pe care o consumi.” CSID.ro

Dacă vrei niște minunați biscuiți cu aromă de portocală, te invit să citești această rețetă:

CategoriesFără categorie
  1. Pingback:Costin Bărbuț - Biscuiți cu portocale/Biscotti all'arancia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *