Biscuiți cu portocale/Biscotti all’arancia.
Biscuiții cu portocale sunt o rețetă clasică italiană. Se potrivesc foarte bine lângă espresso-ul de după-amiază, ridicând moralul și glicemia în așteptarea activităților de seară.
Majoritatea deserturilor din Peninsulă sunt simple, satisfăcătoare și foarte aromate. Cumva pare că italienii nu au această frenezie a popoarelor din jur de a crea zeci și sute de variante de creme și blaturi având la bază zahărul. Se mulțumesc cu înghețata, ciocolata, Nutella, biscuiți, câteva deserturi cu brânză și o grămadă de ”torta soffice” despre care vorbim altă dată.
Biscotti all’arancia sunt delicați și aromați. Sunt niște respirații timide cu parfum de portocală.
Rețeta este una atât de ușor de făcut încât poate să devină un frumos punct de pornire în bucătărie pentru cei mai mici din familie.
Biscuiți cu portocale/Biscotti all’arancia
Biscotti all'arancia
Ingrediente
Coaja rasă de la o portocală
50 gr. zeamă de portocală
280 gr. făină
100 gr. unt
100 gr. zahăr
1 ou
8 gr. praf de copt
un praf de sare
zahăr pudră și tos pentru tăvălire
Indicații
- Spălați, uscați și radeți coaja portocalie de la o portocală. Stoarceți 50 de grame de zeamă ( aprox. jumătate de portocală) și strecurați
- Puneți într-un vas zahărul și untul și încorporați cât de bine puteți cu ajutorul unui mixer sau al unei linguri de lemn
- Adăugați răzătura și zeama de portocală împreună cu oul și amestecați bine pentru omogenizare. Nu o să fie perfectă. Nu vă bateți capul!
- Adăugați făina și praful de copt dizolvat în câteva picături de zeamă de portocală și un praf de sare.
- Amestecați cu lingura, apoi cu mâna până obțineți un aluat omogen. Da, e un pic moale, acest aspect va asigura delicatețea biscuiților.
- Puneți într-o folie alimentară și dați la frigider pentru o oră.
- Puneți într-o farfurie zahăr tos și în alta zahăr pudră.
- Faceți din aluat bile cât o nucă, tăvăliți-le bine prin zahăr tos, pe urmă foarte, foarte abundent prin zahăr pudră.
- Preîncălziți cuptorul la 180 de grade
- Așezați biscuiții pe hârtie de copt, în tava mare a cuptorului, cu ceva distanță între ei (cam două laturi de deget)
- Dați la cuptor pentru 15 – 20 de minute
- Lăsați să se răcească, apoi scoateți pe platou.
Despre portocalele bio
Cantitatea propusă este pentru o singură tavă. Dimensiunea ei este aproximativ de 35×45 cm
Dacă nu aveți portocale bio, deși ele se găsesc în supermarket, înainte de folosire spălați coaja fructului cu partea aspră de la un burete nou de bucătărie, în apă caldă spre fierbinte. Dacă aveți portocale bio, radeți coaja și conservați-o după această rețetă a fetelor de la Savori urbane . (Click pe zona subliniată pentru rețetă).
E plictiseală în oraș. Ce aveți mai bun de făcut? Agățați de tricou un pici sau o maimuță de clasă pregătitoare și faceți biscuiți. Viața e de fapt un loc foarte liniștit.
Îți las mai jos o altă rețetă de biscuiți italieni EXTRAORDINARĂ. Biscuiți boabe de cafea.
Pingback:Zeppole alla ricotta/Gogoșele cu urdă - Costin Bărbuț
Pingback:Biscuiți boabe de cafea - Costin Bărbuț