S

Somon cu crustă și conopidă la cuptor

Somon cu crustă și conopidă la cuptor

Cu un somon orice blog și bucătar e dator. Eu vi-l propun preparat la cuptor pentru că știu că nu aveți întotdeauna chef de miros de pește în casă. Faptul acesta permite și implică două lucruri: o crustă aromată la pește și o garnitură al cărei timp de preparare termică să fie similar cu al peștelui.

Conopida e o legumă foarte faină și e păcat să nu o băgați în seamă mai des. Un fapt de care poate nu sunteți conștienți e acela că e ca un burete, absoarbe orice puneți pe ea, aromându-se foarte generos după cheful bucătarului.

Rețeta aceasta rapidă vă pune pe masă o bucată de somon perfect gătită cu o crustă foarte aromată, însoțită de o conopidă de consistența ideală și plină de gust.

Salsa propusă de mine se va transforma și în crustă ca să vă fie mai ușor, iar ardeiul iute de pe conopidă nu e atât de opțional pe cât e trecut în rețetă. Sunt unii care se feresc de el. Rău fac! Rușine să le fie!

Hai la treabă!

Somon cu crustă și conopidă la cuptor

  • Porții: 2
  • Dificultate: ușor
  • Listare

Ingrediente

2 bucăți somon

1 conopidă medie

1 legătură pătrunjel

2 căței de usturoi

1 lingură semințe de pin

2 fileuri de anșoa în ulei

opț. ardei iute

100 ml ulei de măsline

1 lingură pesmet

sare și piper

Indicații

  1. Se preîncălzește cuptorul la 220 de grade Celsius, treapta înaltă la cele fără afișaj
  2. Se curăță somonul de eventuale oase rămase, se tamponează cu un șervet de hârtie, se sărează și piperează ușor.
  3. Se spală conopida și se taie în felii de aproximativ 1.5 cm cu un cuțit foarte ascuțit
  4. Se pregătește tava mare a cuptorului cu hârtie de copt.
  5. Se pun într-un blender pătrunjelul fără tulpinile groase, fileurile de anșoa, usturoiul curățat, semințele de pin și uleiul de măsline. Se pasează până se obține o emulsie nu foarte fină.
  6. Se scot două linguri din salsa obținută și se amestecă într-un bol cu pesmetul. Se pun fileurile în tavă și se pune acest amestec pe fileurile de somon.
  7. Se pune conopida în tavă. Cu restul salsei, fără pesmet se ung bine bucățile de conopidă pe toate părțile. Se adaugă și ardei iute tocat cu generozitate.
  8. Se dă totul la cuptor pentru 20 de minute normal și 10 minute pe grill (căldură de sus), mutând tava pe cea mai înaltă poziție.
  9. La servire se poate adăuga și sos rapid de lămâie a cărui rețetă o aveți AICI! Dacă nu, stoarceți un pic de zeamă de lămâie pentru a înviora aromele.

Știu că sunt printre voi cetățeni care țin cuptorul pe post de depozit, încetați să vă mai feriți de el! E în primul rând o modalitate de preparare mai comodă și mai sigură. O căruță plină cu bloggeri se chinuie să vă dea timpi exacți de preparare ca să puteți urmări știrile în liniște. Profitați de chestia asta!

Gătitul la cuptor e de altfel și mult mai sănătos, fiindcă permite gătirea cu mai puține grăsimi, iar aromele ingredientelor se dezvoltă cu mai multă generozitate.

Atât am de zis astăzi. Pot să fac multă literatură pe lângă orice rețetă, dar mi-au zis alți confrați de scris rețete că e degeaba, că nu citiți.   

CategoriiPește

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *